A természet és a főváros közelsége

Természetes környezet

A Gárdonyi-félsziget a Velencei-tóhoz való közelségének köszönhetően gyönyörű természeti környezetet kínál, megkímélve a nagyvárosi élettel gyakran együtt járó szennyezett környezettől és társadalmi feszültségektől.

Ideális hely a gyermeknevelésre, számos könnyen élérhető sportolási lehetőséggel mind a nyári (szörf, kajak, kenu, vitorlázás, kerékpározás, stb.), mind a téli hónapok (korcsolyázás) folyamán.

Sport activites

Maga a Velencei-tó jelenleg egy nagy, Európai Unió által finanszírozott felújítási projekten megy keresztül a vízminőség javításának céljával. A Velencei-tó emellett gazdag természetes ökoszisztémával rendelkezik, számos vándorló madár és erdei állat számára jelent otthont.

Rich natural ecosystem
Közelség Budapesthez

Noha a Gárdony félsziget egy természetes környezetben helyezkedik el, a számos közlekedési hálózat mégis könnyen megközelíthetővé teszi. A Budapest szívétől mindössze 50 km-re található modern M1-es és M7-es autópályák lehetővé teszik például a budapesti Lánchíd kevesebb, mint 45 perc alatt történő elérését. Innen tehát a belváros megközelítése gyakran kevesebb időt vesz igénybe, mint a város számos külső kerületéből.

Highway connecting Budapest to Gardony

Mindezen felül az elmúlt években kiépített új vasútvonalaknak, valamint a Gárdonytól 20 perces gyakorisággal járó vonatjárotknak hála Kelenföld állomásra és a Déli Pályaudvarra 35-40 perc alatt eljuthatunk. Ráadásul a Gárdony félsziget mindössze 10 perc sétára található Gárdony várostától.